Török Gábor: semmi jóra nem számíthatnak Orbánék az Egyesült Államoktól

Az elemző szerint újabb és újabb ügyek fognak előkerülni 2022-ig.

Török Gábor politikai elemző az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy 2020-ban annyi ellenséget szerzett magának a magyar kormány, hogy „a cseppek egyre gyűlnek a pohárban”.

Úgy véli, az, hogy Orbán Viktor az amerikai elnökválasztás véghajrájában látványosan Trump mellé állt, vagy az, amikor Szijjártó Péter Joe Biden állítólagos ukrajnai korrupciós ügyeiről magyarázott, nem marad majd válasz nélkül az új amerikai kormányzat részéről.

„Nyilván kevés információja van egy magyar politikai elemzőnek arról, hogy mi történik az amerikai műhelyekben, de amit az amerikai kollégáktól hallok – hogy hogyan alakul az új csapat felkészülése –, ők arról próbálnak győzködni, hogy annál is rosszabbra számítsunk, mint amire számítunk”

– fejtegette Török Gábor.

A 2022-es országgyűlési választás előtti kampány nagyon durva lesz, mégpedig azért, mert új szavazókat nem tudnak átvinni a pártok a másik oldalra, de elbizonytalanítani tudnak a másik oldalon – véli a szakértő. Török meglátása szerint furcsa kampány lesz abból a szempontból is, hogy az ellentáborban a szavazók 90-95 százalékának felesleges beszélni, az 5-10 százalékért fog zajlani a küzdelem.

Török szerint számíthatunk arra, hogy újabb és újabb ügyek fognak előkerülni a kampányban.

Kapcsolódó hírek