Orbán nagyon szorít Trump győzelméért

Donald Trump amerikai elnök (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2019. május 13-án.
Donald Trump amerikai elnök (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2019. május 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szorítunk Donald Trump amerikai elnök újabb győzelméért és gratulálunk az új amerikai alkotmánybíró megválasztásához

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, amikor kitüntette David B. Cornsteint, az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét. A kormányfő a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta az amerikai diplomatának a Karmelita kolostorban.

Orbán Viktor az MTI híre szerint arról beszélt: Donald Trump megválasztásával és Cornstein érkezésével minden megváltozott, Magyarország nyitottságot, őszinteséget és baráti közeledést érzett az Egyesült Államok részéről. A nagykövet munkájának köszönhetően a magyar-amerikai kapcsolatok ismét régi fényüket idézik – állította.

Korábban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is nyilvánvalóvá tette, hogy a magyar kormány Trump győzelmének örülne jobban a demokrata Joe Bidenével szemben.

A jelenlegi mérések szerint nyerésre álló Joe Biden korábban oda is szúrt Orbánéknak, amikor arról beszélt, hogy világszerte erősödnek a totalitárius rendszerek, példaként említve Fehéroroszországot, Lengyelországot és Magyarországot is.

Ezek is érdekelhetnek