Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

A díszkivilágítás lekapcsolásával tiltakoznak Orbán döntése ellen az ellenzéki önkormányzatok

Nem sokan lennének most Orbán Viktor helyében!

A díszkivilágítás lekapcsolásával tiltakoznak Orbán döntése ellen az ellenzéki önkormányzatok
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Nem kevesebbre vállalkoznak az ellenzéki vezetésű önkormányzatok, mint hogy december 23-án, 19 órától egy estére lekapcsolják városaikban a díszkivilágítást, így tiltakozva Orbán Viktor bejelentése ellen, miszerint januártól a felére csökkentik az egyéni vállalkozók és a kkv-k iparűzési adóját.

Az önkormányzatoknak bevitt újabb gyomros kapcsán „Városaink kifosztása nem kormányzás!” címmel közleményt adott ki az ellenzéki vezetésű településeket tömörítő Szabad Városok Szövetsége. A 38 polgármester által aláírt nyilatkozat szerint a településvezetők úgy látják, hogy Orbán Viktor „a bajba jutottak megsegítése helyett kivégzi a magyar önkormányzatokat”. Mint írják,

„az iparűzési adó megfelezésének semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, annak csakis a Fidesz hatalmi politikájához van köze.”

Hangsúlyozzák, az iparűzésiadó-bevételből az önkormányzatok „szerte az országban a mindenkinek járó közszolgáltatásokat biztosítják, a helyi tömegközlekedést, a szemétszállítást, utak karbantartását, közvilágítást, zöldfelületek kezelését, ebből fizetnek szociális támogatásokat, finanszíroznak színházakat, kulturális és sporttevékenységet.”

„Ezen feladatok ellátása a miniszterelnök döntése miatt veszélybe került. A 25 ezer főnél nagyobb településeknek ígért egyedi kompenzációt Orbán Viktor kénye-kedve szerint, politikai alapon fogja osztani a kormány”

– írják. A közlemény szerint ezért közös tiltakozásra hívják azokat az önkormányzatokat, „amelyek meg akarják védeni a polgáraiknak nyújtott közszolgáltatásaikat és saját cselekvőképességüket”.

Polgármesterek közös felhívásaVárosaink kifosztása nem kormányzás!A magyar miniszterelnök a bajba jutottak…

Posted by Szabad Városok on Sunday, December 20, 2020

A díszkivilágítás lekapcsolásával az önkormányzatok a polgárok figyelmét szeretnék felhívni az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások fontosságára. „Nyomatékosítani kívánjuk követelésünket, hogy a kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről szóló, az önkormányzatok kivégzését jelentő döntését” – tették hozzá.

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt