Belföld

Magyar Péter megint leleplezéssel fenyegetőzik

Bulvár

Koncz Gábor elárulta, hogy miért rajong egyre jobban Orbán Viktorért

Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Itt van Orbán Viktor friss bejelentése

Hosszabbodik a moratórium, újabb pofont kapnak a települési önkormányzatok, és vehetnek fel kedvezményes hitelt a családok.

Orbán Viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be Orbán Viktor szombaton arról, hogy a kormány hogyan fogja ismét „megmenteni” a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat, vállalkozásokat.

A kormányfő négy újabb döntést jelentett be a „gazdaságvédelmi akcióterv” új elemeiként:

  • A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja hitelét.
  • A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő, magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  • A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.
  • A gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, amely a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

COVID 2/39. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedések. Nekünk minden élet és minden munkahely számít // Latest economy protection measures. Every life and every job matters to us

COVID 2/39. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedések. Nekünk minden élet és minden munkahely számít // Latest economy protection measures. Every life and every job matters to us

Posted by Orbán Viktor on Saturday, December 19, 2020

Hogy ezeket a hangzatos-propagandisztikus bejelentéseket hogyan érdemes értelmezni, arról a héten itt írtunk, amikor a kormány 300 milliárdot osztott szét többek között a vonatkozó Gazdaságvédelmi Alapból sportegyesületeknek.

Ez is érdekelhet:
Halotthűtő konténert vittek a nyíregyházi kórház udvarára

Kapcsolódó hírek

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Levélben zargatja az érettségizőket Orbán Viktor

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja