Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Itt van Orbán Viktor friss bejelentése

Hosszabbodik a moratórium, újabb pofont kapnak a települési önkormányzatok, és vehetnek fel kedvezményes hitelt a családok.

RövidenRöviden
Itt van Orbán Viktor friss bejelentése
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be Orbán Viktor szombaton arról, hogy a kormány hogyan fogja ismét „megmenteni” a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat, vállalkozásokat.

A kormányfő négy újabb döntést jelentett be a „gazdaságvédelmi akcióterv” új elemeiként:

  • A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja hitelét.
  • A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő, magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  • A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.
  • A gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, amely a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

COVID 2/39. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedések. Nekünk minden élet és minden munkahely számít // Latest economy protection measures. Every life and every job matters to us

COVID 2/39. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedések. Nekünk minden élet és minden munkahely számít // Latest economy protection measures. Every life and every job matters to us

Posted by Orbán Viktor on Saturday, December 19, 2020

Hogy ezeket a hangzatos-propagandisztikus bejelentéseket hogyan érdemes értelmezni, arról a héten itt írtunk, amikor a kormány 300 milliárdot osztott szét többek között a vonatkozó Gazdaságvédelmi Alapból sportegyesületeknek.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter