Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Eldőlt, hivatalosan is Joe Biden az Egyesült Államok elnöke

Az elektorok megerősítették győzelmét, végül Putyin is gratulált.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke.
Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke. Fotó: Flickr/Gage Skidmore

Megerősítette helyi idő szerint hétfő délután Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét az Egyesült Államok 50 államában és a fővárosban, Washingtonban összegyűlt elektori testület, amely hivatalosan megválasztja az Egyesült Államok elnökét.

A végső összesítése szerint Bidenre 306, Donald Trump hivatalban lévő elnökre pedig 232 elektor adta le voksát. A választási győzelemhez legalább 270 elektori szavazat szükséges.

Putyin bízik a stabilitásban

Az utolsók között Vlagyimir Putyin orosz államfő is gratulált Joe Bidennek a győzelemhez.

A Kreml sajtószolgálata szerint az orosz vezető sikereket kívánt a megválasztott amerikai elnöknek, és kifejezte meggyőződését, hogy a globális biztonság és stabilitás ügyében rendkívüli felelősséggel bíró Oroszország és Egyesült Államok képes lesz a nézeteltérései ellenére reálisan hozzájárulni a világban jelentkező számos probléma és kihívás megoldásához.

Putyin hozzátette, hogy ennek figyelembevételével az egyenlőség és egymás kölcsönös tiszteletben tartása elvén alapuló orosz-amerikai együttműködés megfelelne mindkét ország népe és a nemzetközi közösség érdekeinek. Kifejezte készségét a Bidennel való együttműködésre és kapcsolatfelvételre.