Rendőrök vitték el Gődény Györgyöt hajnalban a lakásáról

Házkutatást tartottak és dokumentumokat is lefoglaltak.

Rendőrök vitték el Gődény Györgyöt hajnalban a lakásáról
Fotó: Facebook/Doktor Gődény

Rendőrök kopogtattak péntek hajnalban a vírustagadó nézeteiről ismertté vált Gődény György lakásán, erről az gyógyszerész-kuruzsló felesége számolt be a Facebook-oldalukon.

A nő szerint a rendőrök hajnalban szállták meg a lakásukat, házkutatást tartottak és dokumentumokat is lefoglaltak, majd „Gyurit elvitték”.

„Biztos tudtok róla, hogy már jó ideje aljas támadásoknak vagyunk kitéve. De a mai nap ennél tovább mentek, és a családunk életébe már közvetlenül is beavatkozva, hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat »nemzetinek« mondó nyomozóiroda emberei…”

– panaszolta a feleség.

Kedves Barátaink, Támogatóink, Követőink és Segítőink!Melinda vagyok, Gyuri felesége, én írok ma nektek megrendülve,…

Posted by Doktor Gődény on Friday, December 11, 2020

Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte, hogy feljelentésként értékelte Kocsis-Cake Olivio ellenzéki képviselő kérdését, mely arra irányult, hogy a politikus megtudakolja: fellépnek-e a hatóságok a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak.

A Párbeszéd pártigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weboldalán és YouTube-csatornáján jelenleg is találhatóak vírustagadó tartalmak, amik a képviselő szerint felvetik a rémhírterjesztés gyanúját.

Kocsis-Cake rákérdezett a főügyésznél arra is, hogy vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, és jelezték-e a törvénysértést az illetékes hatóságoknak, illetve hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gődény oldalai ne legyenek elérhetőek.

Kapcsolódó hírek