Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

A Jobbik még nem döntötte el, hogy közös listán indul-e a többi ellenzéki párttal

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Jobbik még nem döntötte el, hogy közös listán indul-e az ellenzéki pártokkal – tudta meg a Magyar Narancs Jakab Pétertől, az párt elnökétől.

A krumplis parlamenti akciója miatt rekordméretű bírságot kapó Jakab szerint „itt most nem gyors, hanem helyes lépésre van szükség”, és alaposan mérlegelve döntenek majd. Az ellenzéki párt elnöke azt magyarázta: azért érveltek az elmúlt hónapokban a több lista mellett, mert meggyőződésük – és szerinte az önkormányzati választások megyei eredményei is azt mutatják –, hogy a több lista több mandátumot jelent.

„A Fidesz nyilván ennek tudatában akarja közös listára kényszeríteni az ellenzéket”

– értékelt Jakab.

A Jobbik elnöke elárulta, az ellenzéki pártokkal folyamatosan tárgyalnak, számos kérdésben sikerült is megegyezniük: közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal készülnek a közös kormányzásra és „a valódi rendszerváltásra”.

Jakab szerint 2022-ben „végső roham indul a rezsim ellen”, és akárhogy is írja át a Fidesz a választási törvényt, mindenre meg lesz a válaszuk.

Gyurcsány Ferenc vasárnap tette közzé a DK kormányváltós 14 pontját, ebben többek között azt is írta, a Jobbikot majd állandóan figyelmeztetni kell.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!