Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Gyurcsány: Az ellenzék közös győzelemre és közös kormányzásra készül

„Magyarország visszatér Európába!”

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

14 pontban foglalta össze Gyurcsány Ferenc, hogy a Demokratikus Koalícióban hogyan látják jelenleg az ellenzéki pártok összefogását, azt az utat, amin tervei szerint a következőkben együtt fognak végigmenni.

A DK elnöke azzal kezdte, hogy

az ellenzék világképe egységes, ugyanakkor szakpolitikai kérdésekben „annyira sokszínű, mint a demokratikus Magyarország”.

A várható előválasztással kapcsolatban azt írta, mint minden kampány, „tele lesz érzelemmel, belső konfliktussal”, de bárki is fog győzni bármelyik választókerületben, bárki is lesz a közös miniszterelnök-jelölt, valamennyi párt őt fogja támogatni.

Magyarország visszatér Európába! – ígérte Gyurcsány, hozzátéve:

„Nem feltartott kézzel, nem bocsánatkérően, hiszen Orbán szégyene nem a nemzet szégyene!”

A NER bűnei kapcsán a DK-elnöke megjegyezte, igazságot fognak szolgáltatni: „Nem lesz verbális vagy fizikai pogrom, igazságszolgáltatás lesz! Tűpontosan, érzelem nélkül.”

„Kezet és segítséget nyújtunk az elfeledetteknek. Szabadságot, kiszámíthatóságot biztosítunk a vállalkozásoknak. Az iskolát visszaadjuk a gyerekeknek, a szülőknek, a tanároknak, a településeknek. Az egyéni- és a közfelelősség okos egyensúlyára épülő modern egészségügyet építünk. Vigyázni fogunk egymásra! A föld azé lesz, aki megműveli. Megőrizzük, és ahol kell, helyreállítjuk természeti környezetünk egészségét. A nemzetek és nemzetközi intézmények sokaságával közösen, aktívan teszünk a klímaváltozás ellen. Lesz végre szabad sajtónk, nem lesz bocsánatos bűn a közlopás! Véget vetünk ennek a bornírt, férfivilágra épülő macho közkultúrának” – sorolta Gyurcsány, úgy összegezve: „Egy szó mint száz: visszahozzuk a normalitást közös ügyeink intézésébe.”

A DK-elnökének teljes posztja elolvasható a Facebookon.

Tudom, hogy a napi események sodrában sokszor nem látszik mindaz a munka, ami az ellenzéki térfélen zajlik. Az alábbi…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, December 5, 2020

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték