Rekord: 4,4 millióra büntette Jakab Pétert Kövér László, amiért krumplival heccelte Orbánt

Jakab szerint a bírság összege is azt mutatja, hogy a kormány a fehérorosz vezető, Lukasenka útját követi.

Rekord: 4,4 millióra büntette Jakab Pétert Kövér László, amiért krumplival heccelte Orbánt
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Példátlanul magas összegre büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert a múlt heti „krumpliosztós” akciója miatt.

Mint arról beszámoltunk, a Jobbik elnök-frakcióvezetője parlamenti beszéde közben a borsodi időközi választás kapcsán egy zsák krumplit vett elő és adott volna át Orbán Viktornak. A mindig éber Kocsis Máté, valamint Kövér László, Semjén Zsolt és Balla György azonban megakadályozták a tervet, és Kövér már akkor figyelmeztetett, hogy lesz folytatása az ügynek.

Hétfő délután az Alfahír azt írta, végül példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér a jobbikos politikust.

„Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben”

– mondta a lapnak Jakab Péter az Országgyűlés elnökének döntéséről.

A jobbikos szerint a bírság összege is azt mutatja, hogy a kormány a fehérorosz vezető, Lukasenka útját követi.

„A rezsim ma elveszi a pénzünket, holnap a házunkat, a földünket. Egy fehérorosz utat jár be Orbán Viktor most éppen Kövér László házmesterségével. Mi azonban kitartunk az igaz ügyünk mellett, és nem hagyjuk hogy fehérorosz sorsra jusson az ország, amit 2022-ben felszabadítunk a rezsim alól. Ez a feladtunk, erre kaptunk felhatalmazást, ezzel bíztak meg bennünket a választók, és nincs az a büntetés ami ettől eltántoríthat bennünket”

– magyarázta Jakab.

Ezek is érdekelhetnek