Időjárás

Ezt az időjárást már nem hiszed el – mutatjuk a hétvége friss előrejelzését

Bűnügy

Úgy bebaszott a forgalmista Zalában, hogy leállt miatta a vonatközlekedés – vádat emeltek ellene

Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Megtiltotta a kormány az önkormányzatoknak, hogy adót emeljenek

Kaptak még egy pofont „a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmének” jegyében.

RövidenRöviden
Varga Mihály pénzügyminiszter (b) átnyújtja a 2021. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az Országházban 2020. május 26-án.
Varga Mihály pénzügyminiszter (b) átnyújtja a 2021. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az Országházban 2020. május 26-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedést rendelt el a koronavírus-járvány miatt: megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket.

A Pénzügyminisztérium kedd esti közleménye arról magyaráz, hogy a kormány legújabb intézkedésével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat, a családokat és a lakosságot segíti (valamint minden korábbinál nehezebb helyzetbe hozza az amúgy is sanyargatott önkormányzatokat – a szerk.).

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet rögzíti, hogy a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell. A települési önkormányzatok jövőre nem vezethetnek be új települési adót se – írják a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy kormány adócsökkentésekkel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, munkáltatókat, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság újraindításához is.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelet biztosítja a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét, jövőre ugyanis adóemelésekkel, megszorításokkal egyetlen önkormányzat se sújthatja őket – mutatnak rá a közleményben.

Ezek is érdekelhetnek

Gyakorlatilag megszűnik a KATA: csak magánszemélyektől jöhetne bevétel a kormány törvényjavaslata alapján

Orbán, miután az EU legmagasabb inflációját szakította a magyarok nyakába bejelentette, hogy a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát

Kihúzta a KSH a júliusi bruttó nyerőszámokat: 5, 5, 9, 1, 0, 0

35 milliós Mercedest vett valaki a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásából

Spórolás, mi? 190 milliárd forintért venne új autókat a magyar állam

2635,6 milliárd forint volt az államháztartás központi alrendszerének négyhavi hiánya