Gulyás Gergely könnyítést szeretne karácsonyra, aztán arról beszélt, hogy a járvány tetőzése is akkorra várható

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2020. december 1-jén.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2020. december 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jó lenne karácsonykor a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni

– erről beszélt egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott meghallgatásán kedden, az atv.hu tudósítása szerint azonban „ezt csak a személyes véleményeként mondta”.

A karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról szerdán, vagy legkésőbb a jövő heti kormányülésen, december 9-én születik döntés.

A járvány második hullámának tetőzésével kapcsolatban Gulyás arról beszélt, „a konkrét ezekért viselt felelősséget elhárítva a legszélsőségesebb verziókat tudom elmondani: az egyik oldalon december 2-a, míg a másik a másik oldalon január vége”.

Vagyis a miniszter úgy szeretné karácsonykor a családok számára „a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni”, hogy éppen arra az időszakra tenné a járvány tetőzését is.

A miniszter a beszámolójában kitért arra, hogy a területi közigazgatás ellátja a járvány elleni fellépéssel kapcsolatos feladatokat, 18 ezer helyen végeznek naponta szűrést, minden iskolai dolgozót tesztelnek, nem csak a tanárokat.

Ezek is érdekelhetnek