Semjén: Legyen 2021 a nemzeti újrakezdés éve!

Legyen.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésén Budapesten 2020. november 26-án.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésén Budapesten 2020. november 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Legyen 2021 a nemzeti újrakezdés éve – javasolta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet ülésén csütörtökön.

A járványhelyzet miatt idén online megtartott rendezvényen Semjén arról magyarázott: a koronavírus-járvány miatt egyetlen nemzetpolitikai programot sem kellett megszüntetni, azokat az online térbe helyezték át, illetve kiegészítették! Ha a járványhelyzet elmúlik, minden program a hagyományos formájában folytatódhat – nyugtatott meg a miniszterelnök-helyettes.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: az elmúlt tíz évben több mint tízszeresére nőttek a nemzetpolitikai támogatások. A külhoni magyarság hagyományos identitásvédelme mellett kitért az oktatási-nevelési támogatásokra, a gazdaságfejlesztési programra és a határon túli etnikai magyar pártok támogatására.

Ezek is érdekelhetnek