Távozik az Index főszerkesztője

A lap kiadóját pedig visszaveszi a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Indamedia Zrt.

Szombathy Pál.
Szombathy Pál.

Közleményt juttatott el a Kreatívhoz az Indamedia Network Zrt., melyben azt írják, visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Index.hu Zrt. részvényeit, így

a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Az is kiderült, hogy a laptól, melytől a nyáron ment el szinte az összes munkatárs, közös megegyezéssel távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztő is.

Az új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgató Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz Ákos az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett – írja a Kreatív.

„Az Indamedia az idei évben folyamatosan finanszírozta az Indexet. A nagyobb gond az, hogy nem látszik az üzleti tervben, hogyan lehetne működőképesebb az Index. Az is fontos, hogy így tiszta cégjogi struktúra jön létre, az Indamedia maximálisan felelős lesz a leányvállalat működéséért – a korábbi együttműködésben ez kevésbé volt egyértelmű”

– nyilatkozta a lap megkeresésére Starcz Ákos.

Úgy tudni, Bodolai László, az Magyar Fejlesztési Alapítvány elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

A cikkből az is kiderült, hogy az Index főszerkesztői pozíciójára egyelőre nem neveznek ki senkit, átmenetileg a főszerkesztő-helyettesek viszik a lapot.

Ezek is érdekelhetnek