Kultúra

Ingyenesen nézhető három klasszikus magyar film a Filmión vasárnap estig

Időjárás

Lehűlés és özönvíz: hétvégére rendesen elromlik az időjárás, mutatjuk a friss előrejelzést

Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Elindultak a felmondások az Indexnél

Úgy tudni, az első néhány után Bodolai László inkább elmenekült a szerkesztőség épületéből.

Harta ViktorHarta Viktor
Az Index szétveréséhez asszisztáló Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az állománygyűlésen 2020. július 23-án.
Az Index szétveréséhez asszisztáló Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az állománygyűlésen 2020. július 23-án. Fotó: Index/Bődey János

Hiába kérte írásban és szóban is az Index szerkesztősége Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy vegye vissza a szerdán kirúgott Dull Szabolcs főszerkesztőt, Bodolai ma szóban és írásban is elutasította ezt.

Erről a lap maga számolt be közleményében, megemlítve, hogy Bodolai „mély bizalomvesztésre” hivatkozva zárkózott el Dull visszahelyezésétől. Az Index Facebook-oldalán több fotót is megosztott az állománygyűlésről:

Az Index szerkesztőségét érintő mai történésekről (2020. 07. 23.) szóló hírekhez forrásmegjelöléssel szabadon felhasználható fotók a szerkesztőségi állománygyűlésről.Fotók: Bődey János

Posted by Index.hu on Thursday, July 23, 2020

A 444.hu információi szerint a szerkesztőség több tagja – Janecskó Kata, Dezső András, Szalai Bálint és Miklósi Gábor – is beadta a felmondását. Ezt követően Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment volna Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott. A 24.hu azt írja, Zsuppán András, a kultúra rovat vezetője is felállt.

Arról, hogy Dull Szabolcs kirúgása felmondási hullámot indíthat el, a Média1 már korábban írt, információik szerint a lap mintegy száz fős csapatából több mint negyven újságíró, szerkesztő fontolgatja a felmondást.

Ezek is érdekelhetnek

Szalay-Bobrovniczky: a várpalotai lőszergyárnak egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Telex néven indul a volt indexesek új híroldala

Távozik az Index főszerkesztője

Az MTI közölte, hogy az Index azt írta, hogy egy ukrán vezető szerint már Von der Leyen is leállítaná a Barátság kőolajvezetéket

Kiszáll az Electrolux az Index műsorából a pedofilmentegetős adás miatt