Kirúgták az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot

Elmondása szerint külső helyszínre csalták, ahol állítólag nagyobb pénzösszeget is ajánlottak neki, ha nem pattog.

Kirúgták az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot

Elbocsátották Dull Szabolcsot, az utóbbi időben kérdéses jövőjűvé vált Index főszerkesztőjét – értesült a Média1.hu.

A médiaügyi lap azt írja, ezt maga Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke jelentette be pár perccel ezelőtt.

„Az Index.hu Zrt. igazgatósága közölte: mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését”

– olvasható a cikkben. Bodolai állítólag további intézkedésként a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, valamint szintén a mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is.

Úgy tudni, a főszerkesztői pozíció jelenleg betöltetlen marad, arról az igazgatóság később határoz.

A 444.hu-hoz később eljutott egy videófelvétel, melyen Dull beszél a menesztése utáni állománygyűlésen:

A videón arról van szó, hogy Bodolai állítólag „pénzügyi kérdések” megvitatása ürügyén csalta el szerdán a főszerkesztőt egy külső helyszínre, ahol egy ügyvéd jelenlétében azt is tudatták vele:

„kap egy méltányos összeget, ha hallgat”.

Dull Szabolcs ugyanakkor megjegyzi: kirúgása nem Bodolai László önálló döntése lehetett, viszont mindenki felelőssége, hogy kiderüljön, mi történt az Indexben, ezért arra biztatta a jelenlévőket, hogy éljenek a nyilvánosság erejével.

Kapcsolódó hírek