Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Veszélyben az Index, közleményt adott ki a szerkesztőség

Veszélyben az Index, közleményt adott ki a szerkesztőség

Az Index szerkesztősége úgy érzi, veszélyben van a függetlenségük – írja szinte a teljes szerkesztőség által aláírt szolgálati közleményében Dull Szabolcs főszerkesztő. A szabadindex.eu oldalon elérhető függetlenségi barométer ezzel egyidőben

már nem a „független”, hanem a sárga színű, „veszélyben” zónára mutat.

A szolgálati közleményből annyit lehet megtudni, hogy a munkatársak úgy érzik, olyan befolyás érte őket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet. „Aggódunk, hogy egy csapásra, egy szervezeti váltással elvesznek azok az értékek is, amelyek miatt ma az Index az ország legnagyobb és legolvasottabb lapja lett. Nem vagyunk biztosak abban, hogy sokáig tudunk ilyen lapot csinálni, és mivel hiszünk a nyilvánosságban, úgy gondoljuk, hogy erről önöknek, nektek, olvasóinknak is tudnia kell” – üzenik az ország legnépszerűbb hírportáljának munkatársai.

Azt írják, a lap sorsa a következő napokban dőlhet el.

A fentiek előzménye minden bizonnyal a 24.hu ma megjelent írása volt, melyben a konkurens lap újságírói azt írták, hogy

az Indexet fel akarják darabolni, valamint megjelent az Indexnél tanácsadóként az a Gerényi Gábor, aki az LMP-s Ungár Péter-féle Azonnali.hu alapító-társtulajdonosa is.

Azt is megszellőztették, hogy felmerült Pusztay András Index-vezérigazgató leváltása is.

A Media1.hu időközben utolérte az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnökét, Bodolai Lászlót, aki azt mondta, félreértésről van szó.

Azt nem tagadta, hogy Gerényi Gábor valóban kidolgozott egy működési koncepciót a portál számára, de ezt az Index igazgatósága nem fogadta el, Gerényi munkája pedig már véget is ért. Bodolai szerint a 24.hu úgy szivárogtatott ki üzleti titkokat piactársa igazgatósági üléséről, hogy a leírtakat torzan közölte. Úgy véli,

félretájékoztatták az Index munkatársait, ezért most rögtön tájékoztatni fog mindenkit a valós helyzetről.

Bodolai azt is közölte, hogy Pusztay András vezérigazgató munkájára a továbbiakban is számítanak, feladata az lesz, hogy kidolgozzon egy, a válság miatt elkerülhetetlen új koncepciót, amivel máshogyan lehet gazdasági racionalizálást végrehajtani. A kuratóriumi elnök szerint az Index szétdarabolásáról nincs szó.