Kirúgták a Digi Sporttól az Index-főszerkesztőnek készülő Szombathy Pált

A sportcsatornánál állítólag nem tudták, hogy Szombathy az Indexben is igazgatósági tag.

Szombathy Pál.
Szombathy Pál.

Tíz év után elbocsátották a Digi Sport sportcsatornától Szombathy Pált, a csatorna reggeli magazinjának a műsorvezetőjét, akiről úgy hírlik, ő lesz az egy hónapja szétszaladt Index.hu újraépülő szerkesztőségének főszerkesztője.

Szombathy már 2017 óta az Index Zrt. igazgatósági tagja, ám a Digi most azzal indokolta kirúgását, hogy erről az újságíró elfelejtette tájékoztatni munkáltatóját.

„Itt a búcsú ideje, amit másképp képzeltem, önszántamból és békében, de nem így lett: a DIGI ugyanis elbocsátott, méghozzá szerződésszegés miatt; a kirúgás indoklása szerint nem tájékoztattam a munkáltatót arról, hogy 2017 óta az Index Zrt. igazgatósági tagja vagyok, ami lássuk be, igen abszurd állítás, hiszen mindez bőséggel megjelent akkor a nyilvánosságban, s természetesen engedélyt is kértem digisportos munkahelyi vezetőimtől akkor, három éve egy másik, nem konkurens profilú gazdasági társaságban betöltött tiszteletdíjas tevékenységhez. Én tehát most nem felálltam, hanem eltávolítottak, miután kitört az indexes konfliktus”

írta Facebook-oldalán Szombathy.

egy korszak lezárul az életemben: tíz év munka után elhagyom a Digisportot, ahol 2010 őszétől építettük fel új,…

Posted by Szombathy Pál on Sunday, August 23, 2020

Kapcsolódó hírek