Megérkezett Magyarországra az orosz oltóanyag-minta

Tíz adag érkezett az orosz vakcina-mintából.

Érkezik az orosz vakcina.
Érkezik az orosz vakcina. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Megérkezett az Oroszországban gyártott oltóanyag mintája Budapestre, a magyar szakemberek elkezdhetik a vakcina tanulmányozását, hogy a lehető legmegalapozottabb döntést hozzák az esetleges felhasználhatóság és engedélyezés ügyében – jelentette be közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: mára mindenki számára világossá vált, hogy a legjobb, legbiztosabb megoldást a világjárványban a vakcina, az oltóanyag adja.

“Ezért a kormány minden létező erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb forrásból, a lehető legjobb és legbiztosabb minőségű, legjobb hatékonyságú és leggyorsabban elérhető vakcinát biztosítsuk a magyar emberek számára az életük és egészségük megvédése érdekében”

– mondta.

Karanténnapló – 17. nap, 4. részMegérkezett az Oroszországban gyártott oltóanyag mintája Budapestre. Most a magyar szakembereken a sor, kezdődhet a tanulmányozás a lehető legmegalapozottabb döntés érdekében.

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, November 19, 2020

Az átfogó elemző vizsgálatok majd akkor kezdődhetnek meg, amint megérkezik az orosz gyártótól az oltóanyag teljes dokumentációja.

„Ez is készül, és hamarosan itt lesz, és akkor a magyar szakemberek elkezdhetik az elemző munkát” – mondta a külügyér.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy végre kiszabadulhat otthonról, ugyanis negatív lett a koronavírustesztje.

Vége. A keddi után negatív lett a mai tesztem is. Életem leghosszabb és legnehezebb tizenhét napján vagyok túl, de ma végre újra találkozhatok Szilvivel és a gyerekekkel.

írta egy későbbi bejegyzésben.

Karanténnapló – utolsó bejegyzés Vége. A keddi után negatív lett a mai tesztem is. Életem leghosszabb és legnehezebb…

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, November 19, 2020

Ezek is érdekelhetnek