Orbán Viktor tájékoztatott: a vakcina a megoldás

Ember nem gondolta volna.

Orbán Viktor tájékoztatott: a vakcina a megoldás
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A koronavírus-járványra a vakcina a megoldás, amely most már belátható távolságban van – magyarázta Orbán Viktor virológus miniszterelnök a közösségi oldalán szombat este megosztott videóban, miután „tudományos szakemberekkel” tanácskozott a Karmelita kolostorban.

A kormányfő úgy tudja, „megragadtuk az alkalmat, hogy a vakcinával különösen és részletesen foglalkozzunk. A vakcina a megoldás. Most már belátható távolságban van. Ezt visszaigazolta a mai megbeszélés is”.

A vakcina a megoldás // The vaccine is the solution

Posted by Orbán Viktor on Saturday, November 7, 2020

Mint magyarázta, „jó esélyünk van arra, hogy európai, kínai és orosz vakcina is időben jusson Magyarországra, és megfelelő ellenőrzés után elérhetővé tegyük azok számára, akik önkéntesen be akarják magukat oltatni”.

„Addig azonban hátravan jó néhány hét, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, ami történik körülöttünk. Különösen Ausztria fontos számunkra, amely a mi laboratóriumunk”

– mesélte a felcsúti miniszterelnök-virológus.

Beszámolt arról is, szombaton beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellárral is, akit arra kért, ossza meg az osztrák tapasztalatokat!

Megjegyezte: vasárnap a gazdaság kerül terítékre, az iparkamara elnökét várja, hétfő reggel pedig az operatív törzs ülésezik. „Ott további egészségügyi döntések várhatók” – kápráztatott el.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen részt vett Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem matematikusa, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal Miniszterelnöki
Kabinetirodát vezető miniszter.

Kapcsolódó hírek