Nettó 150 milliárdért épülhet az atlétikai stadion, Mészáros Lőrinc ismét örülhet

Nettó 150 milliárdért épülhet az atlétikai stadion, Mészáros Lőrinc ismét örülhet
Fotó: MTI/Komka Péter

Mintegy nettó 150 milliárd forintért épülhet meg a 2023-as atlétikai vébére készülő Budapesti Atlétikai Stadion, a munkát a ZÁÉV Zrt. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen húzta be, a szerződést a napokban meg is kötötték – írja a 24.hu.

Nagy meglepetések nincsenek: a ZÁÉV Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Magyar Építő Zrt. pedig Paár Attila győri építőipari nagyágyú WHB-csoportjához tartozik (pontosabban az ÉPKAR Holding Vagyonkezelő Kft. és a WHB Befektetési Kft. tulajdonában áll).

Az alvállalkozók között a Mészáros-csoportból a Mészáros és Mészáros Kft.-t és a és V-Híd Zrt.-t látni, valamint ott van a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. is. Utóbbi társaság annak a Szíjj Lászlónak az érdekeltsége, akinek neve Szijjártó Péter külügyér adriai luxusjachtozása kapcsán merült fel.

A 24.hu cikke a Világgazdaságra hivatkozva megjegyzi, a nettó 150 milliárd mellett számolni kell még további több tízmilliárddal a kiegészítő beruházások miatt,

a projekt összköltsége így 200 milliárdnál is több lehet.

Az építkezés helyszíne egyébként a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet egykori telepe a Déli összekötő vasúti híd és a Rákóczi híd lábánál.

Kapcsolódó hírek