Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Trump még mindig arról őrjöng a Twitteren, hogy ő nyerte a választást

Továbbra sem hajlandó beletörődni a választási vereségbe.

Trump még mindig arról őrjöng a Twitteren, hogy ő nyerte a választást

Bár tegnap azt már kimondta, hogy Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást, ma új lendülettel ment neki a Twitternek Donald Trump.

„Én nyertem a választást!

írta legutóbbi bejegyzésében, jelezve, hogy részéről még koránt sincs vége a választásnak. A Twitter természetesen ezúttal is pirossal jelölte meg a tartalmat.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1328200072987893762

A republikánus elnök és jogászcsapata jelenleg öt tagállamban – Pennsylvaniában, Georgiában, Nevadában, Michiganben és Arizonában – nyújtott be perkeresetet.

Ezek egy részét a szavazatszámlálás során előfordult, vélelmezett csalások miatt nyújtották be, másik részüket pedig annak érdekében, hogy a tagállami hatóságokat megakadályozzák az eredmények igazolásában, amellyel hivatalossá tennék Joe Biden demokrata párti jelölt győzelmét.

Trump tegnap egy tweetben azt is írta: semmit nem ismer el, és megismételte a választási csalásra vonatkozó korábbi állításait. Egy újabb bejegyzésben pedig arról írt, hogy olyan „nagy perkereseteket” nyújt majd be, amelyek szerinte bizonyítják „a 2020-as választások alkotmányellenességét”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1328100945570500608

Vasárnap Donald Trump jogászai a Pennsylvaniában benyújtott perkeresetek egyikét ugyanakkor már vissza is vonták. Ez arra vonatkozott, hogy a helyi választási tisztségviselők egyes információk szerint törvényellenesen megakadályozták, hogy republikánus megfigyelők jelen lehessenek a szavazatszámlálásoknál.

Közben az elnök jogászcsapatához újabb sztárjogász csatlakozott: Sidney Powell volt szövetségi ügyész. Powell vasárnap a Fox televízió üzleti csatornájának adott interjújában kijelentette: arra készülnek, hogy – mint fogalmazott –

„több tagállamban megfordítsuk a választási eredményeket”.

Joe Biden munkatársai vasárnap televíziós interjúkban arra figyelmeztettek, hogy a békés hatalomátadás megkezdésének hiánya kockáztatja a koronavírus-járvány elleni küzdelem hatékonyságát és a készülő oltóanyagok forgalmazásával kapcsolatos előzetes tervezéseket.

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag