Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Közös miniszterelnök-jelöltet indít az ellenzék 2022-ben

Az ellenzéki pártok demonstrációja Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. Jobbról balra Bősz Anett (Liberálisok), Jávor Benedek (Párbeszéd), Dobrev Klára (DK), Donáth Anna (Momentum), Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő.
Az ellenzéki pártok demonstrációja Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. Jobbról balra Bősz Anett (Liberálisok), Jávor Benedek (Párbeszéd), Dobrev Klára (DK), Donáth Anna (Momentum), Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő. Fotó: MTI/Mónus Márton

Közös miniszterelnök-jelöltet indít az ellenzék a 2022-es országgyűlési választáson – jelentette be közös közleményben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Mint íjrák, a pártelnökök november 15-én, harmadik találkozójukon állapodtak meg ebben. Rögzítették, hogy

elutasítják „a Fidesz-rezsim által kezdeményezett választási szabálymódosításokat, és az Alaptörvény-módosításba bújtatott közpénz-lopást”,

a választási törvény átvariálása ellen győzelemre készülnek, és visszaszerzik „az Alaptörvény-módosítás mögé bújtatva ellopott közpénzt”.

A pártelnökök egyetértettek abban is, hogy szerintük a Fidesz-kormány nem készült fel a járvány második hullámára, nem készítette fel az egészségügyi rendszert, „elkésett és szűkmarkú intézkedésekkel próbálja kezelni a járvány társadalmi és gazdasági következményeit”.

Ezért felszólítják a kormánypártot, hogy jelen helyzetben kizárólag a magyar emberek védelmével, az egészségügy és a gazdaság megsegítésével foglalkozzanak, ne hatalomtechnikai kérdésekkel.

A közlemény kitért a közös programra is, mely jelenleg készül, és amiben meghatározzák azokat az alapértékeket, „melyek iránytűként szolgálnak a demokrata pártok együttműködéséhez és későbbi közös cselekvéséhez”. Az egyeztetési folyamatba bevonnak szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket.

Az előválasztásokkal kapcsolatban megállapodás született arról, hogy az előválasztások lebonyolításába bevonják a civil szervezeteket, valamint – figyelemmel a kormányzóképességre, a közösen képviselt alapértékek elfogadása esetén – az előválasztásokon civil jelöltek indulását is lehetővé teszik.

A demokrata ellenzéki szövetség legkésőbb 2021. október 23-án, az előválasztások lebonyolítását követően, közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel áll a választók elé.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz