„Több mint tíz éve nem volt ilyen adat a közvélemény-kutatásokban”

Egy friss kutatás szerint az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson.

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án.
Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án. Fotó: nyitraizsolt.hu

„Az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson – több mint tíz éve nem volt ilyen adat a közvélemény-kutatásokban”

írta Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere annak kapcsán, hogy a Závecz Research legfrissebb kutatása szerint a megkérdezettek 40 százaléka támogatna egy közös ellenzéki listát, és csak 36 százaléka a Fideszét.

A múlt héten lezárult mérés eredménye Karácsony szerint sok mindent megmagyaráz. „Hogy miért is bünteti a kormány Budapestet, a budapestieket, az ellenzéki vezetésű városokat. Magyarázza azt az eszement támadást is, amit a kormány, a Fidesz és e kettőnek jól fizetett kliensei folytatnak az önkormányzatok ellen” – írta, úgy értékelve: Orbánék egy „dilettáns, rövidlátó, a kiváltságos keveseknek kedvező gazdasági válságkezelés kudarcait próbálják elfedni”.

Az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson – több mint tíz éve nem volt ilyen adat a…

Posted by Karácsony Gergely on Monday, November 16, 2020

A főpolgármester azt is írta, a kormány inkább „törődjön bele, hogy az oligarchái nem lophatják tovább az uniós pénzeket, fogadja el a jogállami kritériumokat (…) és akkor békén hagyhatnánk végre egymást, mindenki tehetné, amit elvei diktálnak a járvány- és a gazdasági válság kezelésében.”

A többit bízzuk nyugodtan a választókra – zárul a posztja.

Kapcsolódó hírek