Még Greta Thunberg is belerúgott egyet Donald Trumpba

Saját szavaival vágott vissza a bukott elnök dühkitöréseire.

Még Greta Thunberg is belerúgott egyet Donald Trumpba
Fotó: Flickr/European Parliament

Tavaly decemberben, amikor Greta Thunberget az év emberének választották, Donald Trump nem gratulált, hanem egy gúnyos posztban megjegyezte: az aktivista kitüntetése nevetséges és jobb lenne, ha inkább a „dühkezelési problémáival” foglalkozna, valamint inkább megnézne egy „jó kis régimódi filmet” a barátjával.

Greta Thunberg most látta elérkezettnek az alkalmat, hogy visszavágjon, hiszen Donald Trump a szavazatszámlálás ideje alatt, majd a választási eredmények bejelentését követően és azóta is folyamatos dühkitörésben van. Amikor Trump – csupa nagybetűvel – azt kiabálta bele az internetbe, hogy állítsák le a szavazatszámlálást, Greta csak ennyit fűzött hozzá:

„Olyan nevetséges. Donaldnak dolgoznia kellene a dühkezelési problémáin, aztán megnézhetne egy régimódi filmet a barátjával. Nyugi Donald, nyugi!’”

Trump egyébként az elmúlt 24 órában is igen aktív volt a Twitteren, de a közösségi oldal a legtöbb bejegyzése mellett feltüntette, hogy csak óvatosan ezekkel az információkkal, ugyanis félrevezetőek lehetnek. Egyik tegnap délután közzétette tweetjében például még mindig azt állította:

„Ezt a választást én nyertem, nem is kevéssel!”

Kapcsolódó hírek