Az iparűzési adó felfüggesztését javasolja az iparkamara elnöke

Parragh László elmondta, mit javasolt Orbán Viktornak.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével (b) tanácskozik a Karmelita kolostorban 2020. november 8-án. Szemben Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (k), háttal Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, gazdaságpolitikai tanácsadó.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével (b) tanácskozik a Karmelita kolostorban 2020. november 8-án. Szemben Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (k), háttal Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, gazdaságpolitikai tanácsadó. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A társasági nyereségadót egy évre le lehetne vinni 5 százalékra, és az iparűzési adót fel kellene függeszteni akár egy évre – magyarázta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az RTL Híradónak.

Parragh hozzátette: „arra kéne törekednünk, hogy általában is csökkentsük a vállalkozások kiadásait. Én ezt javasoltam a miniszterelnöknek”.

A dolog előzménye, hogy Orbán Viktor délelőtt újságolta a Facebook-oldalán, hogy összedugták a fejüket az iparkamara elnökével, akivel megosztotta azt a nézetét, mely szerint a vakcina lehet a megoldása a koronavírus-járványnak.

Kapcsolódó hírek