Fidesz: sokmilliós könnyítés a családoknak, hogy régi, szar autókkal is lehet taxizni

„Megfogadta a kormány a javaslatunkat.”

Fidesz: sokmilliós könnyítés a családoknak, hogy régi, szar autókkal is lehet taxizni

Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy 2022 végéig felfüggesztik azt a szabályt, miszerint legfeljebb 10 éves autóval lehet taxizni

– tudósított a Fidesz Budapest Facebook-oldal, melyet az MTI újabban komoly sajtótermékként szemléz, noha nyáron még Szálasira montírozott Karácsony Gergely-képpel uszítottak ugyanott.

A Fidesz fővárosi frakciója által szerkesztett oldal most azt írta, a szabálykönnyítés

jó hír a taxisoknak, hiszen így sok millió forintnyi terhet vesznek le az érintett családok válláról!

„Magyarországnak működnie kell, a koronavírus-járvány alatt mindent meg kell tenni a munkahelyek megvédéséért. Éppen ezért a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója korábban javasolta a kormánynak: könnyítsenek a taxis vállalkozók helyzetén” – nyugtázták elégedetten, hogy megfejtették a gazdaságmentés gordiuszi csomóját.

Azt is írták, a könnyítés elsősorban a fővárosi vezetés által „cserben hagyott” budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, azonban a kormánydöntés az ország egész területén dolgozó taxisokra is vonatkozik.

A gépjárművek fiatalabbra való cserélésének halasztására vonatkozó rendelkezés azokra az autókra vonatkozik, amelynek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el, illetve azokra a taxisokra, akik már 2020. március 1-jén rendelkeztek tevékenységi engedéllyel.

Kapcsolódó hírek