Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Karácsony nem vár tovább a kormányra, Budapest saját tesztelésbe kezd

100 ezer tesztet vásárol a főváros, ingyen letesztelik a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat.

Karácsony nem vár tovább a kormányra, Budapest saját tesztelésbe kezd
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Online sajtótájékoztatón jelentette be szerdán Karácsony Gergely főpolgármester, hogy átvállalva az állam feladatait Budapest saját tesztelési programot indít:

100 ezer antigéntesztet vásárolnak, ebből 50 ezret lakosságarányosan kiosztanak a kerületeknek, hogy az oktatásban dolgozók önkéntes szűrését segítsék.

Karácsony Gergely elmondta, az antigéntesztek pontossága a PCR-tesztekéhez hasonlítható, de szinte azonnal megvan az eredményük. Mint írta, ezzel a lépéssel a Fővárosi Önkormányzat megteremti annak lehetőségét, hogy minden budapesti tanárt és iskolai dolgozót ingyenesen, önkéntes alapon szűrni tudjanak november végétől.

Hozzátette: „folytatjuk a rendszeres tesztelést a szociális ellátásban, szűrjük a közszolgáltatásban dolgozó munkavállalóinkat is”.

„Nem várhatunk tovább, mert aki időt nyer, életet nyer”

– fogalmazott Karácsony, kitérve arra is, napokon belül megindítják a tesztek beszerzését.

Rendkívüli sajtótájékoztató

Rendkívüli sajtótájékoztató.👉 Szóljatok hozzá, mondjátok el a véleményeteket! #Budapest

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, November 4, 2020

Karácsony a szerdai szigorítások kapcsán megjegyezte, tisztán látszik, milyen feladataik vannak az állampolgároknak és az önkormányzatoknak, de az szerinte nem derült ki, hogy a kormány mit tenne még a járványügyi védekezés terén. Úgy látja, az ingyenes parkolás káoszt fog okozni Budapesten, és a levegőminőség is romlani fog, mivel a nappali időszakra vonatkozóan nincsenek érdemi korlátozások.

A közösségi közlekedés kapacitásbővítés kapcsán megjegyezte, ezt az intézkedést a főváros már korábban meglépte, szeptember óta nagyobb kapacitással működik. Az éjszakai kijárási tilalmat viszont nem látja haszontalannak, önmagában viszont ez kevés. Karácsony Gergely úgy látja, a tömegrendezvények kapcsán szigorúbb szabályozásra volna szükség.