Kocsis Máté bejelentette, hogy tombol a járvány, és a baloldali pártok MOST SEM sem segítettek

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A koronavírus-járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat

– üzente a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán azoknak, akik esetleg egy szatyorban, egy kút mélyén töltötték volna az elmúlt heteket, hónapokat.

Kocsis Máté emlékeztetett, ezen a héten újabb törvénycsomagot fogadtak el az Országgyűlésben, amely hatékonyabbá teszi a járvány elleni védekezést. Több ponton szigorítottak, így tehát, aki például megszegi a karanténszabályokat, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat.

„Akik alábecsülik a járványt, azoknak is meg kell érteniük, hogy nemcsak saját egészségükkel játszanak, hanem másokéval is, ezért kell keményebben szankcionálni, ha valaki nem tartja be a szabályokat”

– magyarázta, mielőtt rátért megszólalásainak állandó/visszatérő apropójára, hogy tudniillik szerinte „a baloldal pártok most sem segítettek, ahogy az első hullámban sem”.

„Most továbbra is gáncsolják a járvány elleni védekezést. Az új intézkedéseket sem szavazták meg, sőt, csökkentették volna a bírság összegét, ezzel növelve a kockázatot. Össze-vissza beszélnek, támadják az egészségügyet, továbbra is a kamuvideós Korózsra bízzák a járványüggyel foglalkozó parlamenti bizottság vezetését, és olyan abszurd javaslatokat tettek le, amelyek szerint például ki kellene tiltani a nyugdíjasokat a buszokról és villamosokról” – hordott össze hetet-havat a fideszes politikus.

Nincs sok szabály, de azokat komolyan kell venni, mert a védekezés közös felelősség – kente szét a frakcióvezető.

„Azt kérjük a hatóságoktól, hogy minden olyan helyet, ahol nem tartják be a védekezés szabályait, zárassanak is be” – írta Kocsis Máté.

Kapcsolódó hírek