36 ezer forintos bort, pezsgőket, whiskyt vett közpénzből Orbán „szegényügyi főtanácsadója”

Hegedűs Zsuzsa, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtótájékoztatón beszél Hevesen 2016. március 23-án.
Hegedűs Zsuzsa, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtótájékoztatón beszél Hevesen 2016. március 23-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Harminchatezer forintos olasz bort, tizenötezer forintos francia pezsgőket és whiskyt is vásárolt közpénzből Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott, aki egyébként a hátrányos helyzetűekért töri össze magát a szürke hétköznapokon – derült ki pénteken, miután a DK kiperelte a nagyasszony költéseit.

Sebián-Petrovszki László pártigazgató online sajtótájékoztatóján arról beszélt: a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett, emellett négy alkalommal vásárolt francia luxuspezsgőt, palackonként 14 ezer 990 forintért.

“Hegedűs Zsuzsa esete különösen irritáló. Hegedűs Zsuzsa ugyanis a gyerekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadóként arról híresült el, hogy egymillió forintos fizetése mellett, és amellett, hogy előszeretettel hurcoltatja magát felső kategóriás autókkal, miközben állítólag épp szegényeket látogat, nem sajnálja a közpénzt a reprezentációra sem”

– foglalta össze a DK-s politikus, hozzátéve, a sajtó korábban már megírta, hogy Hegedűs több millió forintot költött reprezentációs célokra, ám akkor a kormány nem adta ki a költésekről szóló pontos listát.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda később a hvg.hu-nak úgy magyarázta a dolgot, hogy

üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort a miniszterelnöki megbízott.

A Direkt36 azonban már 2017-ben is arról írt, hogy Hegedűs egymaga többet költött reprezentációs kiadásokra, mint az akkori 14 miniszterelnöki megbízott együttvéve – átlagosan havi 136 ezer forintot, 2015 október óta összesen 2,5 milliót számoltatott el, miközben nyilvános programjai nem voltak abban az időszakban.

Ezek is érdekelhetnek