Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

50 forint egyszeri segélyt kapott az államtól egy fóti nyugdíjas

„Ez annyira megalázó, hogy ezen már csak nevetni lehet.”

50 forint egyszeri segélyt kapott az államtól egy fóti nyugdíjas

Nem kevesebb, mint ötven forint segélyt kapott az államtól egy 73 éves fóti nő, aki évekkel ezelőtt elveszítette a férjét, özvegyi nyugdíja pedig havi 91 ezer forint.

Az ATV Híradó riportja szerint a nyugdíjas egyszeri segélyt igényelt a nagy áremelkedések miatt. Mikor megjött az értesítés, rajta pedig az összeg, azt hitte, elírás történt, pedig nem, tényleg 50 forinttal segítették meg.

„Ez annyira megalázó, hogy rettentő, ezen már csak nevetni lehet. Jobb lett volna, ha nem küldtek volna semmit”

– mondta a felháborodott nyugdíjas, aki a járvány előtt egy bevásárlóközpontban takarított, most pedig egy irodaházban dolgozik éjszakánként. Az ATV kereste a Magyar Államkincstárat, ahonnan azt a frappáns választ kapták, hogy a nő „nem kaphatott” 50 forintot, mivel az egyszeri segély 15 ezer forint.

Farkas András nyugdíjszakértő a csatornának azt mondta, fura a helyzet, a nyugdíjas ugyanis nem kapott tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen jogcímen érkezett az összeg.

Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, mintegy 80 ezer forint a nyugdíjas létminimum, jelenleg 700 ezer idős ember él ez alatt, sokan fordulnak hozzájuk segítségért.

Elmondta, a méltányossági alapú nyugdíjra félretett összeg rendkívül alacsony és évek óta változatlan, holott a költségvetésnek ezen része adhatna lehetőséget a megszorult nyugdíjasok megsegítésére. Abból az 53 ezer emberből, aki beadta a kérelmet, körülbelül 33 ezer kapta meg a méltányossági nyugdíjemelést ami átlagban havi 3700 forintot jelent – fogalmazott az elnök.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat

Benyújtotta a PedoFidesz az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kiadták a riasztást: szerdán 6 megyét ér el a durva zivatar