Saját biztonsági céget szervez Mészáros Lőrinc, mert állítólag tele a gatya

Egy korábbi nyomozó lett a felcsúti okosember Talentis Protect Zrt.-jének a vezérigazgatója.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A vállalatbirodalom védelme és a családot érő fenyegetések miatt hozhatott létre saját biztonsági céget Mészáros Lőrinc – írja az eheti HVG.

A Talentis Group magánbiztonsági leányvállalatának, a Talentis Protect Zrt.-nek a vezetésével Hampó Norbertet bízta meg, aki egykor magánnyomozóként dolgozott. A lap szerint a magyar magánbiztonsági piac nem túl nagy, mindenki ismer mindenkit, ám az újdonsült vezérigazgatóról a HVG forrásai sem tudtak sokat mondani, inkább csak epizódszereplőként írták le.

Szakértők szerint nem is volt a legjobb lépés Mészárostól, hogy saját biztonsági céget alapított, ahelyett, hogy profikra bízta volna a munkát.

A lapnak ugyanakkor a családot közelebbről ismerő források azt mondták,

„leginkább azért akarnak Mészárosék saját biztonsági céget, mert féltik a testi épségüket”.

Úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket, de az természetesen kérdéses, hogy ezek mennyire komolyak. A Talentis Protect-nél mindenesetre megéri dolgozni, az alapján, hogy magas fizetési ígéretekkel toborozzák a munkaerőt.

A HVG megjegyzi, a saját szekus cég arra is alkalmas lehet, hogy a Mészárosék érdekeltségébe tartozó vállalkozások védelmét ellássa és megakadályozza a belső visszaéléseket, amire egyébként állítólag szükség is van, mert a megkérdezett források szerint „ereszt a birodalom”.

Ezek is érdekelhetnek