Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

2270 milliárd forintra nőtt a költségvetési hiány szeptember végéig

RövidenRöviden
2270 milliárd forintra nőtt a költségvetési hiány szeptember végéig

Szeptemberben 9 milliárd forinttal nőtt a költségvetés hiánya, így az év első kilenc hónapjában az államháztartás központi alrendszere 2270,3 milliárd forintos hiánnyal zárt – erősítette meg csütörtökön kiadott részletes jelentésében a Pénzügyminisztérium.

Szeptemberig a központi költségvetés 1841,8 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 13,3 milliárd forint többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 441,8 milliárd forint hiányt értek el.
Az előző év azonos időszakában a központi alrendszer hiánya még 303,6 milliárd forintot tett ki.

A központi alrendszer kiadásai szeptember végéig 18 460,0 milliárd forintot tettek ki, 2612,6 milliárd forinttal, 16,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

A kiadások közül az év első kilenc hónapjában kiemelkednek a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatások, 150,9 milliárd forint összegben. A járványhoz kapcsolódó egészségügyi eszközbeszerzések szeptember végéig 581,4 milliárd forintot igényeltek – közölte a PM.

A forint árfolyamának gyengülése az elmúlt év végéhez képest 520,2 milliárd forinttal növelte az adósság devizában fennálló részének forintban számított nyilvántartási értékét.

A bevételek és kiadások egyenlegeként adódó 617,5 milliárd forint nettó kamatkiadás 149 milliárd forinttal lett több az előző év azonos időszakához képest, ez a kamatfizetések éven belüli eltérő lefutásával magyarázható.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Folytatni kell a „fegyelmezett” fiskális politikát, mondta Varga Mihály, miután tavaly gyakorlatilag havonta összeomlott a költségvetés

Orbán embere az elszegényítő, elherdált 2023-as év után bemondta: „jó pályán vagyunk”

Beismerte a kormány: rosszabbul éltünk 2023-ban, mint tavaly

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter