Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Kiderült, kik jelenleg a legnépszerűbb ellenzéki politikusok

Meglepetéseket is hozott a Medián legújabb felmérése.

Kiderült, kik jelenleg a legnépszerűbb ellenzéki politikusok
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Október elején készített a Medián felmérést arról, hogy kik a legnépszerűbb ellenzéki politikusok a szavazókorú népesség körében.

A hvg360 cikkét a Telex szemlézte, e szerint a népszerűségi lista élén Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi független polgármester szerepel, szorosan követi őt, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A két politikust a szavazókorú népesség csaknem egyharmada gondolja alkalmasnak „fontos politikai szerepre”.

Őket Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők követik, a pártpolitikusok közül pedig a „krumplizsákozós” jobbikos Jakab Péter, a DK-s Dobrev Klára, valamint a momentumos Donáth Anna neve olvasható a lista folytatásában.

Míg a felesége az élmezőnyben szerepel, Gyurcsány Ferenc inkább a lista vége felé tűnik fel, de még így is népszerűbb, mint a nemrég alapított Volner Párt névadója, a volt jobbikos Volner János, vagy Szanyi Tibor. Utóbbi, az ex-MSZP-s politikus júliusban jelentkezett be miniszterelnök-jelöltnek, de az utolsó előtti helyet látva, lehet, hogy még meggondolja magát.

legnepszerubb_politikusok

Forrás: Medián