Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Szanyi Tibor bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Szanyi Tibor bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek
Fotó: MTI/Kovács Attila

Márki-Zay Péter után előbukkant a második ellenzéki miniszterelnök-jelölt is, aki nem más, mint a legendás Szanyi Tibor.

Az MSZP-ből 2020 januárjában kilépő egykori elnökségi tag már új formációja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben akar csúcsra jutni. A szombati alakuló kongresszuson be is jelentették, hogy

a párt miniszterelnök-jelöltje dr. Szanyi Tibor, aki az első körös, ellenzéki előválasztási küzdelmekben vesz részt.

Az elnöki tisztséget továbbra is Huszti Andrea tölti majd be. Úgy számolnak, hogy mind a 106 egyéni körzetben jelöltet állítanak a 2022-es országgyűlési választásra.

A párt közleménye szerint az ISZOMM négy területre fog összpontosítani:

„minden magyar embernek legyen rendes munkája, tisztességes jövedelme, és akadálytalanul hozzájuthasson az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz, valamint ingyenesen részesedhessen magas szintű oktatásban”.

Szanyiék ígérnek még 200.000 forint havi nettó minimálbért, havi 100.000 forintot kitevő (alapvetően kiegészítésekkel elérendő) szociális minimumjövedelmet, amely egyúttal a legkisebb öregségi nyugdíj is, illetve a havi és gyermekenként 37.500 forintra emelendő családi pótlékot, és az ugyanekkora korpótlékot (nyugdíj-kiegészítést), amely minden nyugdíjast megillet.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!