Lenyúlta a Párbeszéd Besenyő Pista bácsit, Laár András felháborodott

A párt azóta letörölte a képet és elnézést kért.

Lenyúlta a Párbeszéd Besenyő Pista bácsit, Laár András felháborodott
Fotó: Facebook/Laár András

Engedély nélkül használta fel a Párbeszéd Laár András egyik legismertebb karakterét, Besenyő Pista bácsit egy képhez, amit a közösségi médiában kezdett futtatni a párt.

A plakáton Besenyő Pista bácsi Müller Cecília tisztifőorvos mellett látható, és a legismertebb egysorosát kiáltja az ország Cili nénijének: „Nooormális?”

https://www.facebook.com/laarandras/posts/10159011601083991

„Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban. Én magam soha nem álltam be egyik táborba se, nem adtam a nevemet, és a karaktereimet egyik oldal mellé, de ellene sem”

– írta az előadóművész kedd reggeli Facebook-posztjában, megjegyezve: álláspontja szerint a személyiségi és szerzői jogai is sérültek.

A politikai szekértáborok szembenállásáról azt írta, természetellenesnek tartja ezt az „élet-halál” harcot, „hiszen az ember mint lény úgy teljes, hogy jobb keze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól” – írta.

Párbeszéd: rossz döntés volt

A Párbeszéd Magyarországért nem sokkal később megszólalt az ügyben, azt írták: rossz döntést hoztak, a képet törölték, és elnézést kérnek Laár Andrástól.

Hétfő este közzétett posztunkhoz – reagálva Müller Cecília kijelentésére, amely szerint nem kell maszk az iskolákban –…

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Tuesday, October 20, 2020

Kapcsolódó hírek