Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Varga Judit úgy tudja, a „brüsszeli támadások” mögött a hazai ellenzék áll

Ott áll és tartja a kottát, amiből Brüsszel játszik, illetve támad.

Varga Judit igazságügyminiszter.
Varga Judit igazságügyminiszter. Fotó: fidesz.hu

A Magyarország elleni brüsszeli támadások mögött a hazai ellenzék áll, az ő „kottájukból játszanak” – magyarázta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Kossuth rádió propagandaműsorában.

Varga Judit elmondta, ez volt a jellemző a jogállamisági eljárásnál és a tavaszi támadásoknál is, amikor bár minden európai ország a koronavírus-járvány kezelésével volt elfoglalva, a magyar kormányt soha nem látott nemzetközi „össztűz” alá vették.

Donáth Annának, a Momentum EP-képviselőjének kiszivárgott videójából is az derült ki – állította a miniszter –, hogy maguk az ellenzéki politikusok is tisztában voltak azzal, ezek álhírek, mégis képesek voltak ezeket a „külföldiek szájába adni”, utalt Varga minden bizonnyal arra a szerinte „álhírre”, hogy az Orbán-kormány korlátlan teljhatalmat szavazott meg magának a járvány első hullámában.

A támadások ellen Varga Judit szerint a nyilvánosság a legjobb fegyver, hiszen el kell mondani a közvéleménynek, hogy nyílt nyomásgyakorlás zajlik, és egyértelműen kimutatható a kettős mérce a különböző jelentésekben!

Példának azt hozta, hogy miközben a korrupció egy kiemelt téma, elfelejtenek arról beszélni, hogy egy sor országban hatalmas botrányok voltak a pénzmosás miatt, s erről is hallgat a jogállamisági jelentés.