Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Potápi: évről évre több pénzt ad a kormány a határon túli magyaroknak

RövidenRöviden
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára előadást tart a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület társadalmi párbeszéd fóruma keretében rendezett Trianon 100 - A békediktátum és következményei, tanulságai című konferencián a Magyar Tudományos Akadémia könyvtártermében 2020. szeptember 24-én.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára előadást tart a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület társadalmi párbeszéd fóruma keretében rendezett Trianon 100 - A békediktátum és következményei, tanulságai című konferencián a Magyar Tudományos Akadémia könyvtártermében 2020. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Évről évre jelentősen bővülő források állnak rendelkezésre a határon túli magyarság támogatására

– újságolta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt hétfőn Budapesten.

A nemzetpolitikai államtitkár kifejtette: 2010 előtt 9,1 milliárd forintot fordított az akkori szocialista-liberális kormány nemzetpolitikai célokra, ezt követően a határon túli támogatások összege folyamatosan nőtt, és azóta megtízszereződött. Látványos a különbség – magyarázta.

Potápi Árpád János elmondta: minden egyes egyedi, illetve pályázati támogatás után van pénzügyi és szakmai ellenőrzés. A helyszíni ellenőrzések számát szeretnék a jövőben növelni – jelezte.

A nemzetpolitikai államtitkár meghallgatásán beszélt arról is, hogy az idei az erős magyar nemzeti közösségek éve. Kitért arra, hogy 225 ezer kisdiák anyanyelvi oktatását támogatták, 140 új óvoda és bölcsőde építését járultak hozzá, több mint 200 intézmény felújítását segítették.

Ez is érdekelhet

10 milliárd (!) forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Kétmilliárd forintos támogatást ad a kormány a külhoni magyar szervezeteknek

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Irán dróntámadást indított Izrael ellen

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója