Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Kocsis: a választók „megkóstolták a Soros-kolbászt és nem ízlett nekik”

Jakab Péter pedig szerinte gyáva, mert nem találta ma a parlamentben.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kilakoltatásokról és a háziorvosi ellátásról is szó volt hétfőn az Országgyűlésben, előtte azonban még a fideszes Kocsis Máté értékelte a vasárnapi borsodi időközi választást a maga módján.

Kocsis Máté sérelmezte, hogy a baloldali pártok hallgatnak a vasárnapi borsodi időközi választásról, a Jobbik pedig csak vagdalkozik és nem gratuláltak a nyertes Koncz Zsófiának! Cáfolva az ellenzéki kijelentéseket azt mondta, ez a választási körzet soha nem volt kormánypárti és a Fidesz-KDNP ebben a körzetben soha nem ért el még 50 százalék feletti eredményt.

Soros-kolbász, varrónők

Úgy értékelt, a választók ítéletet mondtak, „megkóstolták a Soros-kolbászt és nem ízlett nekik”, és semmiből sem kérnek, ami Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető. Megbuktak Karácsonyostól, Márki-Zay Péterestől, Gyurcsány Ferencestől, Kunhalmistól, mindenestől – magyarázta.

Szerinte a baloldali pártoknak felelőssége is van amiatt, hogy egy olyan embert akartak a parlamentbe küldeni, aki sértegette a zsidókat és szerinte, illetve a kormánypropaganda szerint „nem fizetett ki egyszerű varrónőket”. Ráadásul mindenki azon dolgozott, „hogyan lehet egy nettó nácit tisztára mosdatni” – fakadt ki.

Idézte Gyurcsány Ferencet, aki szerinte azt mondta az ellenzéki jelöltről: nem érdekel, mit mondott tegnap, ebben a küzdelemben küzdjünk együtt. Hozzátette, a DK elnök erőnek gondolja a sokszínűséget; kíváncsi, hogy a saját választóival hogyan számol el.

Kocsis Máté elmondta, Karácsony Gergely az egymásra hangolódásról és a jobbikos barátairól beszélt; ő annak „a Judapestnek a főpolgármestere”, amelyet Bíró László vérig sértett a szavaival.

Hol vagy, Jakab Péter?

A fideszes politikus azt is kifogásolta, hogy „a leggyávább alak”, Jakab Péter nem jelent meg a parlamenti ülésen és hogy „eladta” a Jobbikot. Elmondta, az egy dolog, hogy a DK-sok összefognak egy olyan párttal, amelynek egyik tagja által elmondottak miatt korábban még utcára vonultak, de az meghaladja a jó ízlés határait, hogy a jobbikosok összeállnak a DK-val, amely ellen létrejöttek.

Úgy fogalmazott, Vona Gábor elvette a Jobbik lelkét, de Jakab Péter el is adta, pénzre is váltotta annál az embernél, akivel szemben a Jobbik létrejött. Kocsis Máté felidézte Jakab Péter korábbi szavait is, miszerint október 11-én az emberek ítéletet mondanak a kormánypártok felett, azon a napon a borsodiak fogják elindítani a lavinát, amely egyszer és mindenkorra maga alá fogja temetni ezt az elmebajt. Szégyelljék magukat a Gyurcsány Ferenccel való összeállásért, a tisztességtelenségükért és mindazért, amit a borsodi emberekkel a hamis kampányukban tettek – tett helyre mindenkit Kocsis.