Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Betiltja a Facebook a holokauszttagadást

A gyűlölet, az ostobaság és az álhírek első számú katalizátora kegyet gyakorol, legalábbis a holokauszttagadó posztokat már törölni fogják.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián. Fotó: Flickr/Anthony Quintano

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn. Zuckerberg közölte:

az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

„Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indít a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson” – fogalmazott Zuckerberg. Hozzátette: e döntés számára is „belső küzdelemmel” járt, hiszen

arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Today we're updating our hate speech policy to ban Holocaust denial.We've long taken down posts that praise hate…

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, October 12, 2020

Muszáj „vonalat húzni” az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között – hangsúlyozta, hozzátéve: „a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás”.

„A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben” – fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.