Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.

Betiltja a Facebook a holokauszttagadást

A gyűlölet, az ostobaság és az álhírek első számú katalizátora kegyet gyakorol, legalábbis a holokauszttagadó posztokat már törölni fogják.

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn. Zuckerberg közölte:

az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

„Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indít a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson” – fogalmazott Zuckerberg. Hozzátette: e döntés számára is „belső küzdelemmel” járt, hiszen

arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Today we're updating our hate speech policy to ban Holocaust denial.We've long taken down posts that praise hate…

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2020. október 12., hétfő

Muszáj „vonalat húzni” az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között – hangsúlyozta, hozzátéve: „a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás”.

„A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben” – fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.

Kiemelt kép: Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián. (Flickr/Anthony Quintano)

Kapcsolódó hírek