Semjén úgy tudja, az EU ma bűnben él, de nem bűnben fogant

Illetve alma, messze az alapító atyák almafájától.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (k) beszél, mellette Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője (b) és Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere (j) a Kereszténydemokrata Néppárt Önkormányzati Tanácsának győri ülése kapcsán tartott sajtótájékoztatón 2020. október 1-jén.
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (k) beszél, mellette Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője (b) és Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere (j) a Kereszténydemokrata Néppárt Önkormányzati Tanácsának győri ülése kapcsán tartott sajtótájékoztatón 2020. október 1-jén. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Európai Unió és annak értékei kereszténydemokrata értékek, ezért amikor a „brüsszeli demokráciával harcolunk”, akkor mi vagyunk hűségesek az alapító atyák örökségéhez – állította Semjén Zsolt KDNP-elnök, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Győrben, egyúttal világossá téve, hogy ezek szerint létezik külön „brüsszeli demokrácia”, meg az a fajta, amiről a magyar kormány azt gondolja, hogy demokrácia.

Semjén Zsolt a KDNP Önkormányzati Tanácsának ülésén arról magyarázott, hogy a mostani „európai uniós bürokrácia olyan alma, amely messze elgurult az alapító atyák almafájától”.

„Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant” – állapította meg.

A mi küldetésünk az, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez – tette hozzá.

Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője ugyanitt arról beszélt: a pártnak és minden képviselőjének, tagjának az a világos jövőképe, hogy a kereszténydemokráciát és a magyar államot erősítse, megvédje a családokat és a munkahelyeket.

Ebben a KDNP-s politikusokra az egész országban lehet számítani

– nagyképűsködött az évek óta egyetlen közvélemény-kutató által sem kimutatott támogatottságú fantompárt politikusa.

Kapcsolódó hírek