Deutsch Tamás: Jourovának mennie kell, mert piszkálódik

Sérelmezi a fideszes a „piszkálódó, mást besározó és lejárató pártpolitikusi stílust”.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én.
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Vera Jourová megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan támadást intézett Magyarország(!) ellen, ezért az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének mennie kell – értelmezte sajátosan Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Brüsszelben azt, hogy az uniós biztos a magyarországi közállapotokat merészelte kritizálni, egészen pontosan azt mondta egy interjúban:

amit Orbán csinál még csak nem is illiberális, „Orbán beteg demokráciát épít”.

Deutsch ebből úgy kalkulált, hogy Jourová a nyilatkozata miatt alkalmatlanná vált arra, hogy az Európai Bizottság tagjaként tevékenykedjen, hogy objektív és pártatlan működés hiányában feladatát betöltse.

A legdurvább, piszkálódó, mást besározó és lejárató pártpolitikusi stílus az, ahogyan az uniós biztos fogalmazott

– fakadt ki az érzékeny fideszes.

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja, hogy bármely európai biztos durván támadjon bármely uniós tagállamot – emelte ki Deutsch Tamás, egy percig sem zavartatva magát amiatt, hogy Jourová nem Magyarországot vagy a magyarokat „támadta”, hanem Orbán Viktorról mondott véleményt.

Kapcsolódó hírek