Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Müller Cecília: az óvodában ne hanyagolják el a fogmosást

Ma is hiánypótló volt a koronavírusügyi „sajtótájékoztató”.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

A legnagyobb létszámban magyarok vettek jegyet a csütörtöki Szuperkupa-döntőre, 1500 németet és kevés spanyolt várnak – mondta Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Beszélt arról is, hogy a külföldi szurkolók vagy öt napon belüli két negatív PCR-teszt, vagy a meccset megelőző három napon belül készült egy negatív PCR-teszt ellenében jöhetnek, ez esetben viszont 72 órán belül el kell hagyniuk az országok.

Külön tesztelték a csapatokat és a stábot, őket az UEFA „buborékban tartja”, amíg itt vannak, nem érintkezhetnek olyanokkal, akiknek nincs negatív tesztjük.

Elhangzott, a stadionban csak azok ülhetnek egymás mellé, akik azonos körből jönnek, családok, barátok, a közösségek között meghatározott számú széket kihagynak, a sorokat sem töltik fel teljesen. Már a beléptetésnél viselni kell a maszkot, aki a beléptetésnél tünetesnek bizonyul, külön sátrakban vizsgálják meg őket, rengeteg mentő áll majd rendelkezésre

ÉLŐ: A koronavírus helyzet legfrissebb információi

ÉLŐ: A koronavírus helyzet legfrissebb információi

Posted by atv.hu on Thursday, September 24, 2020

Müller Cecília országos tisztifőorvos a mai előadáson arról beszél, 40 éves volt a legfiatalabb, 81 éves a legidősebb koronavírusban elhunyt a legutóbbi adatok szerint. Mint mondta, egy hete stagnál a fertőzöttek száma, de magas a számuk, magasabb, mint amit tavasszal megszoktunk.

Müller kéri, hogy ahol nem tartható a másfél méteres távolság, feltétlenül viseljünk maszkot, azon túl is, amit a jogszabályok előírnak. A PCR-tesztek hatósági ára kapcsán azt mondta, a cél az volt, hogy egy reális árat szabjanak meg azoknak, akik önszántukból vizsgáltatnák magukat. Szerinte az anyag- és a rezsiköltséget is figyelembe véve szűkre szabottan állapították meg a 19 500 forintot, hogy ne legyen nyerészkedés.

Az országos tisztifőorvos újságírói kérdésekre válaszolva elmondta még, hogy

  • érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást, mivel influenzajárvány minden évben van;
  • a 20-29 éves korosztály teszi ki az aktív fertőzöttek legnagyobb hányadát, a 25 százalékát;
  • az óvodában ne hanyagolják el a fogmosást, csak ne legyen torlódás a gyerekek között.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten