Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Heten meghaltak, 750 új fertőzöttet találtak csütörtök reggelre

Orvosok védőfelszerelésben a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én.
Orvosok védőfelszerelésben a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elhunyt hét idős, krónikus beteg, és újabb 750 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 21 200-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 709-re emelkedett, 4818-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 673. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 27 403-an vannak, a mintavételek száma 657 437.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentőségük. „Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog” – írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (8337) és Pest megyében (2883) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (1026), Győr-Moson-Sopron (937), Csongrád-Csanád (944), Szabolcs-Szatmár-Bereg (840) és Hajdú-Bihar megye (834). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (225).

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz