Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Koronavírus-járvány: ezek a szigorítások lépnek életbe hétfőtől

Többek között 1 millióra büntethetik a renitens üzleteket, rendőrt hívhatnak a maszk nélkül utazókra.

Rendőrök igazoltatnak egy csoportot a budapesti Szent Gellért téren 2020. április 8-án.
Rendőrök igazoltatnak egy csoportot a budapesti Szent Gellért téren 2020. április 8-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Közlöny aktuális számában megjelentek azok a hétfőtől életbe lépő szigorításokat, melyről a szerdai kormányülésen döntöttek, Orbán Viktor pedig a Facebook-oldalán jelentett be ezekből néhányat.

Az már tudott volt, hogy este 11-től zárva lesznek a szórakozóhelyek. Most kiderült, hogy 23 és 6 óra között a vendéglátóhelyeken is csak a rendelés átvételéig, annak kifizetéséig lehet tartózkodni. Zenés-táncos rendezvényt továbbra is akkor lehet megtartani, ha 500 fő alatti a létszáma, ide kell számolni a személyzetet is.

A rendelet hangsúlyozza, hat éven felül mindenki köteles a tömegközlekedési eszközökön, a várótermekben, a boltban – vásárlás és munkavégzés céljából –, a bevásárlóközpontok területén, a moziban, a múzeumban, a könyvtárban, a postán, a hivatalokban, a kórházban (a betegnek nem).

Azok, akik a tömegközlekedésen nem hajlandók maszkot viselni, meg kell tagadnia a sofőrnek az utazást. Ha nem hajlandó leszállni, akkor rendőrt is hívhat hozzá.

Amennyiben a kereskedelmi hatóság tudomást szerez arról, hogy egy üzletben megszegik a járványügyi szabályokat, először figyelmeztet, másodszor 100 ezer és egymillió forint közötti bírságot szab ki, harmadszor pedig minimum 3 napra, maximum egy évre is bezárhatja a helyet.

A rendelet határoz arról is, hogy október 1-től reggel az iskolába lépéskor testhőmérsékletet kell mérni, a külföldről hazatérő magyaroknak, amennyiben nem merül fel koronavírus-fertőzés gyanúja, 10 napig elég karanténban lenniük, illetve hétfőtől érvényes a PCR-tesztek hatósági, 19 500 forintos ára.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz