Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Bűnügy

Tragédia Dunakeszin: fejbe lőtte magát egy őr a rendőrségi kutyakiképző központban

8000 forintra büntethetik, aki nem visel maszkot a BKK járatain

Valamint a mozikban, a színházakban és egy sor fővárosi intézményben kötelező mostantól a maszk.

8000 forintra büntethetik, aki nem visel maszkot a BKK járatain
Fotó: Facebook/Budapesti Közlekedési Központ

Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy ha azt szabálytalanul hordja

– közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

Mint írták, szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezéséért. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették.

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket – írták.

Hozzátették: ezek alapján döntöttek arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat növeli saját tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban, valamint

elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben.

A Fővárosi Önkormányzat elrendelte azt is, hogy mostantól a Budapesti Közlekedési Központ járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasokat az utazásból történő kizárás mellett 8000 forintra büntethetik a BKK ellenőrei.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!