Visszatérnek az operatív törzs tájékoztatói

És velük együtt a 70-es, 80-as évek őszi kosztümdivatja.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője (b-j) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 25-én.
Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője (b-j) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 25-én. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Hosszú szünet után szombaton, 11 óra 30 perctől ismét tájékoztatót tart a koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzs – írja a hvg.hu.

A főleg Müller Cecília színes kiskosztümjeiről és dedós életvezetési tanácsairól emlékezetes eseménysorozat első szériájának június 17-én lett vége, a pusztító sajtótájékoztató-paródia és rendőrzsargon-fesztivál akkora nyomot hagyott Magyarország mindennapjaiban, hogy még Orbán Viktor is azt mondta róla, az „életünk részévé váltak”.

Ma reggelre a járvány kezdete óta a legtöbb, 941 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Magyarországon. Bizonyára ez is indokolhatta, hogy a kommunikációs gépezet ismét bevesse az operatív törzsöt, mely a hvg.hu cikke szerint egyelőre online formában fog megszólalni, vagyis ezúttal is csak az előre, írásban leadott (és kiválogatott) újságírói kérdések lesznek megválaszolva.

Kapcsolódó hírek