Szijjártó Péter: soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat

A gyerekei mögé bújt, mondván, a sajtó az ő „testüket mutogatja fürdőruhában”, amikor az adriai luxusjachozásáról érdeklődik.

Szijjártó Péter: soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat

Hivatalában fogadta Liam Fox brit parlamenti képviselőt, volt védelmi és kereskedelmi minisztert hétfőn Szijjártó Péter külügyminiszter, amikor az ezt követő sajtótájékoztatón az RTL Híradó kérdésére Szijjártó adriai luxusjachtozása is szóba került.

„Kedves szerkesztő úr, nem tudok önnek újat mondani ebben a kérdésben. A helyzet az az, hogy a családdal és a barátainkkal eltöltött szabadidőt továbbra is a magánéletem részének tekintem”

– magyarázta Szijjártó, hangsúlyozva, amióta ezen a pályán dolgozik, élesen szétválasztotta a magánéletet és a közéleti munkámat, ez a jövőben is így marad.

„Soha egyetlenegy magánéletbeli momentum, ha fogalmazhatok így, sem befolyásolta semmilyen munkában meghozott döntésemet, és nem fog befolyásolni a jövőben sem. Ez akkor is így van, tisztelt szerkesztő úr, ha önök konzekvensen a 6 és 9 éves gyerekeim testét mutogatják fürdőruhában, még ha kitakart arccal is”

– beszélt mellé a külügyér, továbbra is titkolva, hogy miként került a kormányközeli milliárdos, Szíjj László máltai offshore cége tulajdonában lévő luxusjachtra, melyet piaci áron olyan összegért lehet kibérelni, amelyet a vagyonnyilatkozata alapján nem engedhetett volna meg magának.

Szijjártó végezetül felidézte a jachtozás kapcsán kezdeményezett vizsgálatok elutasítására vonatkozó döntést, ezzel is bizonygatva, hogy nincs itt semmi látnivaló.

„Soha, amióta itt dolgozom, semmifajta olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve, soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat”

– mondta.

Kapcsolódó hírek