Bűnügy

Őt keresik a józsefvárosi emberölés miatt

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

844 új koronavírusost találtak hétfő reggelre, elhunyt 5 beteg

Kórházban jelenleg 287 koronavírusos beteget ápolnak.

Harta ViktorHarta Viktor
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tegnapi 484 fő után legutóbb 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A friss összesítés szerint elhunyt öt idős, krónikus beteg,

velük együtt az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Kérik, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért – áll a közleményben.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (5640) és Pest megyében (1852) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (748), Komárom-Esztergom (469), Hajdú-Bihar (491) és Győr-Moson-Sopron megye (442). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (85).

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány