Gyurcsány: egy tehetetlen, cselekvésképtelen, ötlettelen, sodródó ember vágott nyugodt képet a semmittevéshez

A DK elnöke szerint is rendkívüli volt Orbán szombat esti beszéde: rendkívül kínos.

Gyurcsány: egy tehetetlen, cselekvésképtelen, ötlettelen, sodródó ember vágott nyugodt képet a semmittevéshez
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő alaposan felhúzta magát Orbán Viktor szombat esti köztévés interjúján. A DK elnöke hosszú posztban értekezett arról, hogy szerinte „üres locsogás” volt a miniszterelnök rendkívüli beszéde.

„Legyünk nyugodtak! – mondta. Ne ijedjünk meg attól, hogy hetente duplázódik a megbetegedések száma, hogy rohamosan növekszik a kórházban ápoltak száma, hogy egyre másra zárnak be iskolai osztályok. Nem beszélt arról, hogy miért nem végzünk tömeges teszteket, hogy miért nincsen kontaktkutatás, hogy járványhelyzet esetén miért kell 20-50 ezer forintot fizetni az embereknek, miközben az ő pénzükön vették meg a rengeteg berendezést, eszközt, tesztet”

– sorolta Gyurcsány.

A DK-s szerint Orbán „bárgyú semmitmondással reagál arra, hogy 14,5 százalékkal, szinte soha nem látott mértékben csökkent az ország nemzeti jövedelme a második negyedévben, hogy a hiányt már a kormány is 7-9 százalék közé várja”. Hozzátette:

„És lehazudva az égről a csillagot azt mondja, hogy lassan többen dolgoznak Magyarországon, mint a vírusválság előtt.”

Üres locsogás, nyugodt ábrázattal.Ennyi volt a kormányfő ma esti rendkívüli beszéde. Tényleg rendkívüli volt….

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, September 12, 2020

„Egy tehetetlen, cselekvésképtelen, ötlettelen, sodródó ember vágott nyugodt képet a semmittevéshez. Egy válság felé rohanó ország kormányfője bizonyította ma este, hogy nem ért semmit, hogy nem lát semmit, hogy fogalma sincs a tennivalókról” – értelmezte a DK elnöke a beszédet.

Kapcsolódó hírek