Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Publicus: megelőzte Orbán Viktort Karácsony Gergely

Ráadásul nem csak ő, állítólag Márki-Zay Pétert is többen komálják, mint a kormányfőt.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Publicus Intézet személyes népszerűségi listája szerint ha komótosan is, de erősödnek az ellenzéki térfél meghatározó szereplői, ráadásul a jelek szerint pártfüggetlenül – írja a Népszava a kutatás nyomán.

A lista élén Karácsony Gergely áll, őt a választók 49 százaléka látna szívesen valamilyen fontos közéleti poszton, többen, mint Orbán Viktort, akinek 45 százalékos lett a posztindexe.

publicus-kutatas

Forrás: publicus.hu

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterét a választók 48 százaléka szeretné meghatározó közéleti pozícióban látni, Dobrev Klárát (DK) 42, Fekete-Győr Andrást (Momentum) és Kunhalmi Ágnest (MSZP) 40, Jakab Pétert (Jobbik) pedig a választók 39 százaléka tudná ilyen poszton elképzelni.

A felmérés szerint az MSZP, a DK és a Momentum szimpatizánsainak nincsenek különösebb fenntartásaik egymás embereivel, a két baloldali párt támogatói ugyanakkor a Jobbik politikusát nehezebben fogadják el (és ez fordítva is igaz), a Jobbik és Momentum tábora viszont megértőbb egymással.

A pártpreferenciákat nézve a Fidesz a biztos szavazó pártválasztók táborában 48 százalékos támogatottsággal bír. A DK ugyanitt 14, az MSZP és a Momentum 10-10, a Jobbik 8 százalékkal bír. A Népszava a felmérés alapján azt írja, továbbra is négyosztatú maradt az ellenzéki oldal, az összesített eredményét nézve 4 százalékpont választja el őket a Fidesztől.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten